Slamovo žltá farba so zelenkavými podtónmi. Jemné a konštantné perlenie. Elegatná vôňa s tónmi prezretého ovocia, medu, mandlí, sušených byliniek a pečiva. Veľmi živá a dobre vybalansovaná kyselinka so zamatovým koncom. V chuti napríklad nájdeme kandizované ovocie a med. Elegantná a komplexná cava so skutočne krásnym koncom, nehovoriac o tom, hoci aj keď je stále suchá, jej ovocný charakter a pocitovo sladšia dochuť sa výborne hodí do gastronómie. Hodí sa nepochybne k plodom mora, ovocným dezertom ale aj ázijskej kuchyni.
CAVA je španielske šumivé víno vyrábané tradičnou metódou druhotného kvasenia Champenoise. Cavu je možné vyrábať iba v oblastiach s ochrannou známkou pôvodu DO Cava.
Výrobný proces Paul Cheneau Millésimé Brut Reserva:
Hrozno vyberané s maximálnou starostlivosťou a okrem toho podrobené jemnému lisovaniu. Potom prvá fermentácia prebieha v nerezových tankoch pri veľmi nízkej teplote, medzi 12-14ºC, aby sa podporila tvorba sekundárnych aróm. Miešané víno prechádza vo fľaši tradičnou metódou druhým kvasením. Vzdávajúc poctu nášmu pôvodu ako liehovaru sme opäť vyrobili vína v „Sol i Serena“ v damajoáne pod holým nebom, aby sme vytvorili špeciálnu dávku pre túto cavu, rovnako ako sme to urobili v minulosti s naším Brandy.
Zrenie vo fľaši : 24 mesiacov
Odroda hrozna : 45 % Xarel·lo, 40 % Macabeu, 15 % Chardonnay
Kyseliny : 6,1 g/l
Zvýškový cukor : 12 g/l
Podiel alkoholu : 12 % obj.
Ideálna teplota : 5 – 7 °C
Zber : Ručný, od polovice augusta do konca septembra
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.