Lady of Spain má bledú farbú, priesvitná, so zelenkavými odtieňmi, so stálym šumením a tvorbou malých bubliniek, ktoré vytvárajú jemnú korunu. Jemné a veľmi čisté, s jemne opečeným pečivom a sirupovým ovocím. Čerstvé a ovocné, dobre štruktúrované, vyvážené s dobrou perzistenciou. Ľahké náznaky pečiva a čerstvého ovocia, celkovo elegantné a živé. Dokonalá harmónia alkohol vs kyselina. Dlhá dochuť.
Výrobný proces Paul Cheneau Lady of Spain Brut:
Hrozno vyberané s maximálnou starostlivosťou je jemne lisované. Prvá fermentácia prebieha v nerezových tankoch pri veľmi nízkej teplote, medzi 12-14ºC, aby sa podporila tvorba sekundárnych aróm. Miešané víno prechádza tradičnou metódou vo fľaši v našich podzemných pivniciach druhým kvasením.
Typ : Cava Brut
Zrenie vo fľaši : 12 – 15 mesiacov
Odroda hrozna : 50 % Macabeu, 30 % Xarel·lo, 20 % Parellada
Kyseliny : 4,0 g/l
Zvýškový cukor : 12 g/l
Podiel alkoholu : 12 % obj.
Ideálna teplota : 5 – 7 °C
Zber : Ručný a mechanický, od polovice augusta do konca septembra. Hrozno z farmy „Can Bas“ s priemerným vekom viniča 15 rokov.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.