Giró Ribot UMA Brut Gran Reserva je to zmes Xarel·lo , Chardonnay a Pinot Noir , pochádzajúca z ich vlastných vinohradov vo veku 20 až 30 rokov.
Ručný zber hrozna. V pivnici bolo hrozno odstopkované, macerované za studena a fermentované v nerezových tankoch pri kontrolovanej teplote.
Potom sa Giró Ribot UMA Brut Gran Reserva zmiešal a naplnil do fliaš. Nakoniec sa dokonči sekundárnou fermentáciou a nechalo dozrieť 50 mesiacov. Zvyškový cukor je 5 g na liter.
Veľmi všestranná Cava Gran Reserva z Penedès je vynikajúca ako aperitív alebo k ľahkým jedlám.
Výrobný proces Giró Ribot UMa Brut Gran Reserva:
Hrozno sa odstopkuje a podrobí kryomacerácii, aby sa extrahovali primárne arómy odrody. Fermentácia prebieha v nerezových kadiach pri veľmi nízkych teplotách, medzi 12-14 °C, aby sa naplno využil potenciál sekundárnych aróm. Zmiešané víno prechádza vo fľaši druhou fermentáciou podľa tradičnej metódy.
Typ : Cava Brut Gran Reserva
Zrenie vo fľaši : 50 mesiacov
Odroda hrozna : 40% Xarel·lo, 40% Chardonnay, 20% Pinot Noir
Podiel alkoholu : 11,5 % obj.
Ideálna teplota : 5 – 7 °C
Zber : Ručný zber od polovice augusta do konca septembra. Hrozno z výberu našich viníc vo veku od 20 do 30 rokov.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.