Hrozno pochádza najstarších pôvodných vlastných viníc vinohradníka v Can Bas, vek viníc je 30-50 rokov a produkcia je obmedzená. Vyrobené s veľkou starostlivosťou za pomoci najnovších technológií. Hrozna sú odstrapené a následne prebehne kryomacerácia pre získanie primárnych aróm hrozna. Kvasenie jednej časti prebieha v nerezových tankoch pri veľmi nízkych teplotách, 12-14 ° C, za účelom získania plného potenciálu sekundárnych vôní. Druhá časť kvasí v nových barikových sudoch z francúzskeho a balkánskeho duba. Následne víno leží na kaloch a týždenne sa premiešava – battonage. Po scelení víno prechádza druhou fermentáciou vo fľaši – tradičnou metódou po dobu 18-24 mesiacov. Žltá slamová farba so zelenými odleskami. Jemné bublinky tvoria krásnu korunku. Vo vôni náznaky zrelého ovocia, hrušky a jablčného koláča v harmónii s tónmi jarných kvetov. V druhej fáze cítime nazreté tóny s vôňou vanilky, krížal, cukroví a jemný toastový nádych. Výrazne štruktúrované, intenzívne a príjemne plné. Dlhá dochuť s jemným nádychom duba.
Plnosť a viacvrstvový prejav tejto cavy umožňuje perfektnú súhru s najlahodnejšími a prepracovanými pokrmami od predjedla až po dezert. Ideálne prekvapenie pre zvláštne príležitosti.
Výrobný proces Giró Ribot Avant Brut Reserva:
Hrozno sa odstopkuje a podrobí kryomacerácii, aby sa extrahovali primárne arómy odrody. Časť kvasí v nerezových kadiach pri veľmi nízkych teplotách, medzi 12-14 °C. Druhá časť sa fermentuje v nových francúzskych a balkánskych dubových sudoch, potom dozrieva na kaloch. Toto zmiešané víno prechádza tradičnou metódou vo fľaši druhej fermentácii.
Typ : Brut Reserva
Starnutie vo fľaši : Viac ako 36 mesiacov
Odroda hrozna : 10% Macabeu, 45% Chardonnay, 45% Xarel·lo
Kyseliny : 4,0 g/l
Celkový cukor : 6 g/l
Podiel alkoholu : 12,5 % obj.
Ideálna teplota : 6 – 8 ºC
Zber : Ručný v 20 kg škatuliach od polovice augusta do konca septembra. Hrozno z našej najstaršej vinice na panstve Can Bas vo veku 30 až 50 rokov s obmedzenou produkciou.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.