Krištáľovo jasná zelenkavá farba so zlatými odleskami. Vôňa lúčnych kvetov prechádza do krásnej ovocnej arómy. Svieža s príjemnou kyselinkou a jemným kvetinovým podtónom. Dlhotrvajúci záver. Skvelý aperitív.
Výrobný proces Giró Ribot Brut:
Hrozno sa odstopkuje a podrobí kryomacerácii, aby sa extrahovali primárne arómy odrody. Fermentácia prebieha v nerezových kadiach pri veľmi nízkych teplotách, medzi 12-14 °C. Zmiešané víno prechádza vo fľaši druhou fermentáciou podľa tradičnej metódy. Používajú sa na to vybrané kvasinky, proces, ktorý v pokoji a tichu našej podzemnej pivnice dodá chuti zamatovú textúru.
Typ : Brut Cava
Starnutie vo fľaši : 12 až 15 mesiacov
Druh hrozna : 40 % Macabeu, 40 % Xarel·lo, 10 % Parellada, 10 % Chardonnay
Podiel alkoholu : 12 % obj.
Ideálna teplota : 5 – 7 ºC
Zber : Ručný a mechanický zber od polovice augusta do konca septembra. Hrozno z farmy „Can Bas“ s priemerným vekom viniča 15 rokov
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.