Jedná sa o najsuchšiu cavu z portfólia Giró Ribot, obsahuje iba 1,5 g nespotrebovaného cukru. Je teda veľmi suchá, elegantná s dlhou dochuťou.
Výrobný proces Giró Ribot Brut Nature Reserva:
Hrozno sa odstopkuje a podrobí kryomacerácii, aby sa extrahovali primárne arómy odrody. Fermentácia prebieha v nerezových tankoch pri veľmi nízkych teplotách, medzi 12-14 °C, aby sa naplno využil potenciál sekundárnych aróm. Zmiešané víno prechádza vo fľaši druhou fermentáciou podľa tradičnej metódy.
Typ : Cava Brut Nature. Reserva
Starnutie vo fľaši : 24 až 36 mesiacov
Druh hrozna : 50 % Macabeu, 30 % Xarel·lo, 20 % Parellada
Podiel alkoholu : 11,5 % obj.
Ideálna teplota : 5 – 7 °C
Zber : Ručný zber od polovice augusta do konca septembra. Hrozno z výberu našich viníc vo veku od 20 do 30 rokov.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.