Pálenica Bache Gabrielsen používa na výrobu koňaku mladé, svieže kyslé víno. Bache Gabrielsen stavia na dlhoročných skúsenostiach a tradícii. Koňakový dom Bache-Gabrielsen založil v roku 1905 Thomas Bache-Gabrielsen z Nórska. Spoločnosť odvtedy prešla z otca na syna a teraz je v rukách zakladateľovho pravnuka Bache-Gabrielsena. Pálenicu vždy prevádzkovala rodina.
Koňak Bache Gabrielsen VSOP pozostáva z 80% z hrozna Fins Bois a 20% z hrozna Petite Champagne. Destilácia prebieha vždy v zimných mesiacoch v Alambici Charentais. V prvom procese destilácie sa vyrába Brouillis s obsahom alkoholu medzi 28% až 32%. Druhá destilácia, nazývaná aj la Bonne Chauffe, vedie k Eau de Vie s maximálnym obsahom alkoholu 72,4%. Srdce brandy sa oddelí a tak sa nechá odpočívať v dubových sudoch v Bache Gabrielsen najmenej štyri roky. Ako už naznačuje prípona Triple Cask, na proces starnutia Bache Gabrielsen sa používajú tri rôzne typy sudov. Destiláty zrejú prvýkrát v malých dubových sudoch. Harmonicky začína prebiehať dekantácia do väčších sudov. Koňak nakoniec opäť končí v malých sudoch.
Ako chutí koňak Bache Gabrielsen VSOP Triple Cask Cognac?
Koňak VSOP s príjemnou ľahkosťou zaujme na podnebí ovocnými arómami a kvetinovými nuansami. Drevité tóny a jemná sviežosť zaisťujú vydarenú rovnováhu. Vôňa koňaku Bache Gabrielsen VSOP naplní miestnosť. Jej kvetinový buket spája drevo a ovocie. Pri izbovej teplote odhalí všetky svoje tajomstvá.