Pri víne sme si už zvykli, že jedným z najdôležitejších prvkov charakteru je miesto výroby (terroir) a odroda. Dajú sa však tieto dve charakteristiky interpretovať aj v prípade destilátov? Bude whisky destilovaná na tom istom mieste, ktorej surovinou sú rôzne druhy jačmeňa z rôznych fariem a rôzne druhy pôdy, odlišná?
Waterford Distillery sa to vydala zistiť. Mark Reynier, ktorý v tom čase už nastupoval na túto cestu s Bruichladdichom. Môže teraz opäť nekompromisne skúmať, či je jačmeň určujúcim faktorom?
Vydanie Cuvée je syntézou série „Single Farm Origins“, ktorá skúma vyššie uvedenú tému. Ako naznačuje známy názov z vinárskeho priemyslu, v tomto prípade sa úroda jačmeňa z rôznych fariem nespracováva. Parí a plní sa do fliaš oddelene na farme. Niekoľko šarží sa spojilo a výsledná whisky sa plnila do fliaš. Ako míľnik na ceste destilérky sa zrodila prvá whisky Waterford, ktorá verne odráža vlastné ich nápady. Jednotu zrodenú z destilácie jačmeňa z rôznych fariem.
Viacvrstvový a komplexný svet vôní.
Vzhľad: Zlatý východ slnka s intenzívnymi olejmi.
Vôňa: Červené jablká, čerstvá suchá pôda, chlebová kôrka, zelené lístie, levanduľa, tráviace sušienky, pomaranče, zrelá banánová šupka, letný záhon, čerstvá mäta, kávový koláč.
Chuť: Klinčekové sladkosti, biele korenie, olej, grapefruit, citrónová kôra, tmavá čokoláda, suchý toast, čerešne, granola tyčinka, sušené bylinky, aníz, zelené olivy.