E-shop

Ron Esclavo 12yo Stauning Whisky Cask Finish 0,7l 46%
23.04.2020
Rum Rammstein 0,7l 40%
23.04.2020

Ron Esclavo XO Stauning Whisky Cask Finish 0,7l 46%

89,40 


Limitovaná edícia – vyrobených len 767 fliaš

Aróma: Tento rum sa po chvíli vyvíja v pohári. V nose sú silné arómy whisky a rumové tóny ako karamel a vanilka.

Chuť: Najprv sa vyvinú korenené chute whisky s ľahkým dymom. Potom sa vyvinú sladké tóny, ktoré pripomínajú karamely a sušené ovocie.

Nie je na sklade

Katalógové číslo: 01984.
Kategórie: , , ,
span class="tagged_as">Značiek: , , , , , ,
Popis

Limitovaná edícia – vyrobených len 767 fliaš


Ron Esclavo XO Limitovaná edícia Stauning Whisky Cask Finish je miešaná z najlepších majstrovských blendov na svete. Tropicky starne v amerických dubových sudoch a následne sa preváža do Európy na ďaľšie zrenie. Ron Esclavo XO je zmes rumov až do veku 23 rokov. Výrobok bol potom premiestnený do sudov po whisky Stauning po dobu 1 roka.

Aróma: Tento rum sa po chvíli vyvíja v pohári. V nose sú silné arómy whisky a rumové tóny ako karamel a vanilka.

Chuť: Najprv sa vyvinú korenené chute whisky s ľahkým dymom. Potom sa vyvinú sladké tóny, ktoré pripomínajú karamely a sušené ovocie.

Stauning Whisky je whisky destilérka v Dánsku. Nachádza sa v západnej časti Jutského polostrova, južne od malej dedinky zvanej Stauning neďaleko mesta Skjern. Liehovar založilo v máji 2005 deväť nadšencov dánskej whisky a je najstaršou liehovarňou na whisky v Dánskom kráľovstve. Zámerom bolo pôvodne vytvoriť whisky pripomínajúcu rašelinovú whisky vyrobenú na škótskom ostrove Islay. Výroba sa vykonáva hlavne ručne s použitím miestneho obilia a vody. Všetko sa vyrába podľa tradičných škótskych metód výroby whisky. Prípravy sa začali v budove, ktorú vlastnil jeden z deviatich zakladateľov, predtým využívaných ako súkromný bitúnok. Budova bola zrekonštruovaná a bolo udelené úradné povolenie.

Prvá destilácia sa uskutočnila v auguste 2006 a nasledujúce mesiace pokračovala skúšobná výroba neustálym zlepšovaním a zefektívňovaním procesu. Na jeseň roku 2006 sa deväť majiteľov stretlo s odborníkom na whisky Jimom Murrayom ​​a predstavilo mu nový produkt na ochutnanie. Murray bol veľmi pozitívny a výsledky porovnával s Ardbegom zo sedemdesiatych rokov, pričom majiteľom odporúčal zvyšovať výrobu. Náhodné stretnutie s Murrayom ​​sa stalo rozhodujúcim pre zakladateľov a v roku 2007 kúpili malú farmu a presťahovali liehovar zo súkromného bitúnku v obci Stauning na jeho súčasné umiestnenie približne 1,5 km južne od dediny.

V marci 2009 sa výroba konečne obnovila. Produkcia sa zvýšila z pôvodných 2400 litrov na 6 – 8 000 litrov whisky ročne. V marci bolo sladované prvé zrno a v apríli sa destilácia začala prvýkrát v novom prostredí. Od tej doby získala Stauning Whisky cenu za najlepšiu európsku ražnú whisky mladšiu ako sedem rokov v cenách časopisu Whisky a najlepší európsky slad. Liehovar získal ohlas aj v Murrayovej „Whiskey biblii“, kde ich 1. vydanie získalo 94 bodov zo 100. Bola opísaná ako „whisky Superstar, ktorá nám všetkým dáva dôvod žiť“.

Ďalšie informácie
objem

0,7l

podiel alkoholu

46%

krajina pôvodu

Dominikánska republika