Pierre Ferrand neklasifikuje svoje koňaky podľa štandardných klasifikácií VS, VSOP, XO. Podľa ich vlastného označovania má Ambre, ich najmladší štandardný výraz v priemere až 10 rokov. Ferrand používa prevažne hrozno ugni blanc s malým podielom použitého hrozna colombard a však všetky pochádzajú z oblasti Grande Champagne. Bodkou k dokonalosti bolo samozrejme už len zrenie v dubových sudoch, ktorý tomuto výnimočnému koňaku prepožičal jemné vanilkové podtóny a nádherne jantárovú farbu.
Farba: Svetlo jantárová.
Aróma: Pomarančová, kvetinová, fialky.
Chuť: Citrusová, korenie, cítiť vyzretosť zo sudu
Záver: Veľmi dlhá úprava pomaranča, vanilky, mandle, a korenie
Výnimočný vinič, 100% Grande – 1er Cru de Cognac
Vinice, ktoré dodávajú Cognacu Ferrand jeho osobitý štýl, vysadené v oblasti Angeac. V srdci Grande Champagne, považovaného za top kvalitu Cru de Cognac. Angeac-Champagne je súčasťou toho, čo fajnšmekri nazývajú „Zlatý trojuholník“, ktorý obsahuje najlepšie vinice Grande Champagne.
Destilácia
V Logis d´Angeac prebieha proces destilácie pod dohľadom piatej generácie majstrov značky. Ferrand Cognac sa destiluje pomaly, v malých kotloch s kapacitou 25 hektolitrov a vyznačuje sa výraznou tvarovou hlavou, ktorá tiež pomáha koncentrovať arómy a chute z vína destilovaného na jemné kaly. Nefiltrované kaly, ktoré sú mimoriadne bohaté na ovocné arómy, pomáhajú dodať surovému telu ducha a chuť, ktoré koňak získava v procese zrenia.
Miešanie – blending
Ferrand Cognac vďačí za svoju osobnosť nie len terroiru, v ktorom sa nachádza, ale samozrejme aj hroznu, destilácii, sudom a v neposlednom rade pomalému stárnutiu. Svoju rozlišovaciu spôsobilosť odvodzujú evidentne z jemného ale najmä aj presného umenia miešania. V Logis d´Angeac odovzdalo svoje nahromadené znalosti päť generácií majstrov pivnice svojim nástupcom. Miešanie je vysoko kvalifikovaná práca.