Rakúske biele víno z odody Gruner Veltliner, dozrieva v oceľových klasických nádržiach. Vyrába sa vo vinárstve Nigl, oblasť Kremstal. Vo vôni aj v chuti je jemné, svieže s tónmi ovocia, korenia a nádychom kyselinky.
Príťažlivá vôňa žltých jabĺk, jemne krémová, jemný ovocný štýl, živá, dobre vyvážená kyselinka, príjemný charakter, pikantno-korenisté minerálne tóny v závere.
Martin Nigl je vinár prvej generácie, ktorý začal v roku 1985 po tom, čo presvedčil svoju rodinu, aby si ovocie z malého množstva viniča nechala a fľašovala ho sama, než aby ho predávali miestnemu družstvu. História pestovania hrozna však nie je zďaleka taká nedávna, rodina Niglových tu hospodári už vyše 200 rokov.
Martin praktizuje udržateľné poľnohospodárstvo, nikdy nepoužíva herbicídy ani insekticídy, rastliny pokrývajú plodiny strukovín a bylín a vyhýba sa medi, ktorá je základom biodynamického arzenálu, ale ktorú považuje za škodlivú pre vitalitu jeho viniča a škodlivú pre pôdu.
Hotel a reštaurácia vinárstva Nigl sa nachádza v dolnom Rakúsku oblasť Kremstal. Malebné prostredie na úpätí Senftenberger. Vinárstvo – bývalý čitateľský dvor princa Starhemberga pochádza z 12. storočia a v roku 1994 ho prevzala rodina NIGL.
Veltlínske zelené a Rizling rýnsky, Sauvignon Blanc a Muskateller dopĺňajú sortiment viníc Kremstalu. Predstavujú špičkovú kvalitu z Rakúska. Vína bohaté na eleganciu a jemnosť.