Méry Melrose VSOP Single Estate Organic dozrieval minimálne 5 rokov a nikdy nebol miešaný s inými cognacmi, no na základe celoživotných skúseností Francoisa Méryho bol pre dokonalý rozvoj charakteru, jemnosti a aromatiky, celý objem premiestnený z nových do starších sudov z francúzskeho limousínskeho dubu s objemom 400 litrov. Celý proces zrenia prebiehal v rodinných pivniciach s ideálnou teplotou a vlhkosťou.
Pochváliť sa môže prestížnou, medzinárodne uznávanou eco-certifikáciou Ecocert FR BIO 01 Agriculture Biologique od organizácie National Organic Program v USA.
Okrem toho sa pýši tromi hodnotnými oceneniami:
-Vignerons Independants Concours 2018 Médaille OR /zlato/
-Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles 2017 /zlato/
-San Francisco World Spirits Competition 2017 /striebro/
Pôvod je 100% z Grande Champagne, z vybraných odrôd: Ugni Blanc, Colombard a Montils Je 2x destilovaný tradičnou autentickou metódou. Celý proces, každá jedna etapa – od pestovania viniča cez destiláciu až po finálne zrenie – a všetko medzi tým, je pod starostlivým dohľadom master-blendera Francoisa Méryho.
Má nádhernú jantárovo zlatú farbu.
Aromatika je neodolateľná – plná čerstvého ovocia a kvetov a vďaka dlhšiemu zreniu v správne zvolených sudoch je prítomná aj vôňa škorice, vanilky a medu. Toto všetko dopĺňajú tóny dreva a sušeného ovocia, predovšetkým marhúľ. V aróme nájdete aj prvky okvetných lístkov ruží a čerstvých fíg.
Už prvý dúšok Váš jazyk doslova zaplaví mäkkou a hodvábnou chuťou, zatiaľ čo na podnebí sa rozvinie jemnučká korenistosť, za prítomnosti decentných tónov tropického ovocia a trstinového cukru.
Skutočne stabilný a dlhotrvajúci finish poteší plnosťou a sviežosťou čerstvého ovocia, predovšetkým zrelého hrozna.
Mimoriadne sa hodí k mäsovým pokrmom, napríklad k Fois Gras alebo k pečenej hydine.
Perfektne poslúži aj ako základ kvalitných cognacových cocktailov, no obrovskou škodou by bolo neochutnať a nevychutnať si ho samostatne. Zaslúži si to vďaka svojej elegancii.