Vermut Martini Extra Dry sa svetu predstavil v prvý deň nového storočia v roku 1900. Spoločnosť už od roku 1890 experimentovala s výrobou suchého vermutu na niektorých zahraničných trhoch, napríklad na Kube, aby konkurovala francúzskemu vermutu „sec“. Tento vermut slamovej farby má ostrejšiu vôňu malín, citróna a jemnejšie tóny kosatca. Je suchý bez toho, aby bol horký; základ z bieleho vína umožňuje, aby aróma ožila v pohári. Vytvorili nepravdepodobnú dvojicu: šikovný podnikateľ a majster bylinkár. Alessandro Martini a Luigi Rossi prevzali liehovar National Wine & Spirits Distillery v malej dedinke neďaleko Turína a stalo sa čaro. V roku 1863 sa Martiniho podnikateľský duch a Rossiho tvorivý génius spojili do vermutu, ktorý pretrváva už viac ako 150 rokov: nenapodobiteľný MARTINI Rosso. Od aromatických rastlinných látok slávneho vermutu až po zlatistý šum vína Asti, vplyv MARTINI dobyl kontinenty. Jeho podstata sa však už navždy pevne zakorenila v regióne Piemont.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.