Chardonnay od spoločnosti Pierpaolo Pecorari je intenzívne a zároveň vyzreté, aromaticky bohaté bielé víno, ktoré ako výsledok vyjadruje vycibrenú eleganciu tejto odrody. Chardonnay sa tiež veľmi dobre prispôsobilo podnebiu a pôdam Friuli Venezia Giulia ale dnes predstavuje jedno z popredných vín v regióne. Čuchový profil sa hlavne vyznačuje arómami bielych kvetov, arómami ovocného a tropického ovocia, nuansami liečivých bylín. V chuti sa otvára súhra bohatej a intenzívnej arómy so sviežosťou, ktorá sprevádza dúškom smerom k harmonickému záveru.
Pecorari Chardonnay sa vyrába z hrozna zozbieraného na jeho vlastných viniciach v rovinatom panstve Isonzo v oblasti medzi Lucinico, Cormons a Gradisca d’Isonzo. územie je vśeobecne charakteristické pôdami pozostávajúcimi z vápenca, pieskovca ale aj naplavenín kameňa. Podnebie stredomorské a teplé, uvoľnené chladnými vánkami, ktoré stúpajú od Jadranu. Vinice Chardonnay majú priemerný vek asi 20 rokov a sú s nízkym výnosom 50 hektolitrov / ha. Fermentácia prebieha pri kontrolovanej teplote 17-19 ° C. Víno zreje v tonách na kaloch s týždennou kontrolou asi 7 mesiacov pred plnením do fliaš a na dokončenie je ešte pár mesiacov v pivnici pred uvedením do predaja.
Biele Chardonnay, výborne vyvážené, harmonické, jemné víno, ktoré dobre vyjadruje veľký a zároveň aromatický potenciál tohto ušľachtilého mladého Burgundska. V pohári má preto jasnú slamovožltú farbu. Vo vôni sa otvára jemnými arómami bielych kvetov, stopami citrusov, arómami bieleho ovocia a exotického ovocia. V chuti intenzívne a šťavnaté, dobre podporené vyváženou sviežosťou.
Farba: Svetlo slamovo žltá
Vôňa: Jemné tóny tropického ovocia, minerálne podtóny, vnemy bielych kvetov a náznaky aromatických bylín
Chuť: Elegantné, svieže, vyvážené a slabo minerálne